Kapcsolat

Elérhetőségek


Cím:
2500 Esztergom, Batthyány Lajos u. 7.

E-mail:

Írjon nekünk üzenetet

Biztonsági kód

Esztergom megközelítése tömegközlekedéssel

Budapest felől a 10-es számú főúton Dorogon át vagy Kesztölc érintésével, a 11-es számú főúton Visegrádon keresztül, míg a Dobogókő felé vezető útról Pilisszentkereszt érintésével érhető el Esztergom. Az M1-es autópályáról azonban Tatabánya vagy Zsámbék felé lehajtva is megközelíthető a város.

Ha Budapestről a Duna bal partján haladva szeretnénk Esztergomba jutni, akkor az M2-es és a 2-es főközlekedési utat választva vagy kompon kelhetünk át a Dunán a 11-es útba csatlakozva vagy egy kisebb szlovákiai szakaszt is megtéve Párkány (Sturovo, SK) felől, a Mária Valéria hídon keresztül juthatunk Esztergomba. Esztergomban haladjon Visegrád felé, a panzió a Csülök csárda mellett a Bazilika dombja alatt helyezkedik el.

A tájegység minden települése – így Esztergom is – könnyen megközelíthető a sűrűn közlekedő helyközi autóbuszjáratoknak köszönhetően.

Budapest felől, az Árpád híd pesti hídfőjénél elhelyezkedő autóbuszpályaudvarról Dorogon át (Budapest – Pilisvörösvár – Piliscsaba – Dorog – Esztergom) vagy Visegrádon keresztül (Budapest – Szentendre – Visegrád – Esztergom) is el lehet jutni Esztergomba, sőt még a Budapest – Úny – Sárisáp – Tokod/Csolnok – Bajna/Esztergom útvonal is rendelkezésre áll.

Tatabányáról a Vértes Center bevásárlóközpontnál elhelyezkedő autóbuszpályaudvarról (Tatabánya, Győri út 66.) induló járatokkal érhető el Esztergom.

Esztergom – Pilisszentlélek – Dobogókő útvonalon szintén rendszeresen buszjárat közlekedik, így Dobogókő felől is biztosított az eljutás.

Menetrendi információ a www.volanbusz.hu honlapon található.

Taxit is szivesen biztosítunk Önnek, de ezt kérjük, jelezze előre!

A nyári időszakban naponta indul kirándulóhajó Budapestről, a Vigadó térről Visegrádon át Esztergomba, míg hétvégenként szárnyashajó járattal is eljuthatunk a városba.

Menetrendi információ a www.mahartpassnave.hu/hu honlapon található.

Budapest felől a Duna bal partján Újpestről egészen Szobig (Dunakeszi –Vác – Kismaros – Zebegény - Szob érintésével) az Eurovelo 6-os számú kerékpárúton tudunk haladni, majd Szobnál átkelve a Dunán a 11-es számú főúton juthatunk el a városba. Búbánatvölgyben kanyarodhatunk rá jobbra a 2A jelű, Esztergomba vezető kerékpárútra.

Budapestről közvetlenül a 2-es számú vonalon érhető el Esztergom a sűrűn és ütemes menetrend szerint közlekedő vonatokkal, de a 4-es számú vonalon, Almásfüzítő felől is lehetséges a város megközelítése vasúton. Utóbbi Komárom ill. Székesfehérvár felől biztosít eljutást.

Menetrendi információ a www.mavcsoport.hu oldalon található.

Esztergom helyi közlekedése

Esztergomi kerékpár kölcsönző rendszer Magyarország első közösségi kerékpáros rendszere Esztergomban került átadásra, amelyet a városunkba érkező turisták is igénybe vehetnek. Az EBI (Esztergom Bicikli) jelenleg 6 állomással, 92 dokkolóval és 60 kerékpárral üzemel.

EBI állomások városunkban:

A kerékpár kölcsönzése két módon történhet: rendszeres felhasználóknak EBI kártyával, míg alkalmi felhasználóknak PIN kód vásárlásával.

Bővebb információ a esztergombicikli.hu oldalon található.

Bástya áruház, Rákóczi tér 2.

Buszpályaudvar, Simor János utca

Liszt Ferenc utca

Rendőrség, Baross Gábor út 2.

Sötét kapu, Majer István út - Iskola u. sarok

Tesco áruház, Mátyás király utca 30.

Az utasok igényeihez igazodó helyi járat menetrend szerint közlekedő, jó minőségű, a környezetet kevéssé szennyező, kényelmes, alacsonypadlós buszok biztosítanak helyi járati közlekedést Esztergomban, amely nem csak az itt lakókat, de az Esztergomba látogatókat is jól szolgálja a városon belüli közlekedésben.

Menetrendi információ a www.volanbusz.hu honlapon található.


Útvonaltervező

Kedvezményes csomagajánlataink