Kapcsolat

Elérhetőségek


Cím:
2500 Esztergom, Batthyány Lajos u. 7.

E-mail:

Írjon nekünk üzenetet

Biztonsági kód

Esztergom megközelítése tömegközlekedéssel

Budapest felől a 10-es számú főúton Dorogon át vagy Kesztölc érintésével, a 11-es számú főúton Visegrádon keresztül, míg a Dobogókő felé vezető útról Pilisszentkereszt érintésével érhető el Esztergom. Az M1-es autópályáról azonban Tatabánya vagy Zsámbék felé lehajtva is megközelíthető a város.

Ha Budapestről a Duna bal partján haladva szeretnénk Esztergomba jutni, akkor az M2-es és a 2-es főközlekedési utat választva vagy kompon kelhetünk át a Dunán a 11-es útba csatlakozva vagy egy kisebb szlovákiai szakaszt is megtéve Párkány (Sturovo, SK) felől, a Mária Valéria hídon keresztül juthatunk Esztergomba. Esztergomban haladjon Visegrád felé, a panzió a Csülök csárda mellett a Bazilika dombja alatt helyezkedik el.

A tájegység minden települése – így Esztergom is – könnyen megközelíthető a sűrűn közlekedő helyközi autóbuszjáratoknak köszönhetően.

Budapest felől, az Árpád híd pesti hídfőjénél elhelyezkedő autóbuszpályaudvarról Dorogon át (Budapest – Pilisvörösvár – Piliscsaba – Dorog – Esztergom) vagy Visegrádon keresztül (Budapest – Szentendre – Visegrád – Esztergom) is el lehet jutni Esztergomba, sőt még a Budapest – Úny – Sárisáp – Tokod/Csolnok – Bajna/Esztergom útvonal is rendelkezésre áll.

Tatabányáról a Vértes Center bevásárlóközpontnál elhelyezkedő autóbuszpályaudvarról (Tatabánya, Győri út 66.) induló járatokkal érhető el Esztergom.

Esztergom – Pilisszentlélek – Dobogókő útvonalon szintén rendszeresen buszjárat közlekedik, így Dobogókő felől is biztosított az eljutás.

Menetrendi információ a www.volanbusz.hu honlapon található.

Taxit is szivesen biztosítunk Önnek, de ezt kérjük, jelezze előre!

A nyári időszakban naponta indul kirándulóhajó Budapestről, a Vigadó térről Visegrádon át Esztergomba, míg hétvégenként szárnyashajó járattal is eljuthatunk a városba.

Menetrendi információ a www.mahartpassnave.hu/hu honlapon található.

Budapest felől a Duna bal partján Újpestről egészen Szobig (Dunakeszi –Vác – Kismaros – Zebegény - Szob érintésével) az Eurovelo 6-os számú kerékpárúton tudunk haladni, majd Szobnál átkelve a Dunán a 11-es számú főúton juthatunk el a városba. Búbánatvölgyben kanyarodhatunk rá jobbra a 2A jelű, Esztergomba vezető kerékpárútra.

Budapestről közvetlenül a 2-es számú vonalon érhető el Esztergom a sűrűn és ütemes menetrend szerint közlekedő vonatokkal, de a 4-es számú vonalon, Almásfüzítő felől is lehetséges a város megközelítése vasúton. Utóbbi Komárom ill. Székesfehérvár felől biztosít eljutást.

Menetrendi információ a www.mavcsoport.hu oldalon található.

Esztergom helyi közlekedése

Esztergomi kerékpár kölcsönző rendszer Magyarország első közösségi kerékpáros rendszere Esztergomban került átadásra, amelyet a városunkba érkező turisták is igénybe vehetnek. Az EBI (Esztergom Bicikli) jelenleg 6 állomással, 92 dokkolóval és 60 kerékpárral üzemel.

EBI állomások városunkban:

A kerékpár kölcsönzése két módon történhet: rendszeres felhasználóknak EBI kártyával, míg alkalmi felhasználóknak PIN kód vásárlásával.

Bővebb információ a esztergombicikli.hu oldalon található.

Bástya áruház, Rákóczi tér 2.

Buszpályaudvar, Simor János utca

Liszt Ferenc utca

Rendőrség, Baross Gábor út 2.

Sötét kapu, Majer István út - Iskola u. sarok

Tesco áruház, Mátyás király utca 30.

Az utasok igényeihez igazodó helyi járat menetrend szerint közlekedő, jó minőségű, a környezetet kevéssé szennyező, kényelmes, alacsonypadlós buszok biztosítanak helyi járati közlekedést Esztergomban, amely nem csak az itt lakókat, de az Esztergomba látogatókat is jól szolgálja a városon belüli közlekedésben.

Menetrendi információ a www.volanbusz.hu honlapon található.


Útvonaltervező

Kedvezményes csomagajánlataink

Ajándékozzon élményt

Nincsen többé unalmas születésnap, névnap, házassági évforduló, Valentin nap, vagy bármilyen más alkalom, amikor ajándékozni kell!

Nézzen körül Ajándékutalványaink között!

Ne elégedjen meg az átlagos ajándékokkal, válasszon valami egészen különlegeset! Az élmény felejthetetlen lesz, hiszen pazar kilátás nyílik a Bazilikára.